donderdag 20 maart 2014

Series Girls Need to See.

Hey Girls,
Ik keek afgelopen week terug naar series die ik het afgelopen jaar allemaal heb gekeken. Allemaal totaal verschillende series, maar wel series die je als jonge meid écht níét mag missen. Van oude series, zoals Will and Grace en Gilmore girls, tot series die nog vol op bezig zijn, zoals Pretty Little Liars en Teen Wolf. Ik kwam uit op tien geweldige series, take a look.


Gilmore Girls.


Gilmore Girls is een Amerikaanse dramaserie waarvan zeven seizoenen zijn gemaakt. Met o.a Lauren Graham, Alexis Bledel, Milo Ventimiglia and Melissa McCarthy.

Welkom in Stars Hollow, Connecticut. Het dorp is gesticht in 1779 en heeft een inwonertal van 9973. Verder is het de thuisbasis van Lorelai, in de dertig, en haar tienerdochter Rory – de Gilmore Girls. Lauren Graham speelt de gevatte Lorelai, de manager van de historische Independence Inn en de moeder van Rory (Alexis Bledel). Ze is de beste vriendin, vertrouwelinge en mentor van haar dochter en is vastbesloten om haar te helpen niet de fouten te maken die Lorelai op die leeftijd van het juiste pad af brachten. De kleurrijke inwoners van Stars Hollow en de leden van de familie Gilmore worden door een talentvol gezelschap vertolkt. Harten breken en worden gelijmd, carrières eindigen en beginnen, mensen vallen en staan weer op in deze serie die 'blissfully brilliant' is genoemd (Ken Parish Perkins, Fort Worth Star-Telegram).

 ***

90210.


90210 is een Amerikaanse tienergeoriënteerde soapserie. Het is een spin-off van Beverly Hills, 90210. De serie bestaat uit vijf seizoenen. Met o.a Shenae Grimes, Tristan Wilds, AnnaLynne McCord and Matt Lanter

90210 kijkt door de ogen van tiener Annie Wilson en haar geadopteerde broer Dixon. Wanneer de familie Wilson van Kansas naar Beverly Hills verhuist, beleven de tieners een cultuurshock wanneer ze op West Beverly Hills High School arriveren. De familie is in eerste instantie naar Beverly Hills verhuisd om een oogje te houden op de alcoholistische grootmoeder Tabitha Wilson, die ooit een bekende televisiester was maar nu regelmatig in een afkickkliniek genaamd Betty Ford Clinic te vinden is.

Voor Annie en Dixon wordt het leven nog gecompliceerder wanneer hun vader Harry, de baan als directeur op school besluit aan te nemen. Ondanks dit weten broer en zus zich toch te mengen in een vriendengroep, waaronder de rijke en verwende Naomi, de populaire Ethan, de ambitieuze Navid, en de rebelse Silver. Enkele medewerkers op school die ook gevolgd worden, zijn leraar Ryan Matthews en decaan Kelly Taylor.                                                                                                                                                                                                               
***
 

Pretty Little Liars.

Pretty Little Liars is Amerikaanse tienerdrama/mysterie-televisieserie gebasseerd op de gelijknamige boekreeks van Sara Shepard. De serie is te zien sinds 8juni 2010 en bestaat tot nu toe uit vier seizoenen. Met o.a Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell en Sasha Pieterse.      

Alison, Aria, Hanna, Emily en Spencer zijn beste vriendinnen en de populairste meisjes op de Rosewood High School. Tijdens een slaapfeestje verdwijnt de ‘leider van de groep’, Alison. Hierna valt de vriendinnengroep uit elkaar. Een jaar later als Aria terug komt uit Ijsland krijgen ze allemaal berichten van iemand die zich “A” noemt. Deze persoon dreigt de geheimen die ze hadden bekent te maken. als het lichaam van Alison is gevonden proberen ze achter de identiteit van “A” komen.                                                                                                                                              
***
 

Teenwolf.


Teenwolf is een Amerikaanse televisieserie geproduceerd door Jeff Davis van MTV. De serie is sinds 5 juli 2011 op tv te zien, en telt momenteel 3 seizoenen. De serie is gebaseerd op de film Teen Wolf uit 1985.  Met o.a Tyler Posey, Dylan O’Brien, Crystal Reed, Tyler Hoechlin en Holland Roden.

Heel de serie draait vooral om Scott McCall, die op een avond wordt gebeten door een weerwolf, wat voor een nieuwe wending zorgt in zijn leven. Van niemand naar iemand. Gaandeweg leert Scott zijn nieuwe krachten beheersen samen met Stiles Stilinski, zijn beste vriend, en Derek Hale. Hij kan beter zien, ruiken en horen deze krachten bieden hem enkele voordelen; Zo schopt hij het bijvoorbeeld tot co-aanvoerder van het lacrosseteam en wordt Allison Argent zijn vriendin. Maar er zijn ook nadelen en zelfs gevaren die gepaard gaan met zijn krachten. Chris Argent, de vader van Allison is namelijk samen met zijn zus een gedreven weerwolf jager, tevens zijn er verraders in het spel en hangt zijn liefdesleven vaak aan een zijden draadje. Het moeilijkste van al is om het hele weerwolf gedoe voor iedereen geheim te houden, wat niet altijd even makkelijk blijkt te zijn. Wanneer hij te horen krijgt dat er een genezing is voor het wolf zijn, doet hij er alles aan om dit te pakken te krijgen tot hij uitvind dat hij de alfa moet vermoorden.

 ***

The Fosters.


the fosters is een Amerikaanse tiener/familie drama televisie serie. De serie wordt uitgezonden sinds 3 juni 2013 en zit nog middenin seizoen één. Met o.a Jake T. Austin, Maia Mitchell, Teri Polo en Sherri Saum.

Lena Foster en Stef Poster wonen samen in San Diego, California. Lena werkt op school en Stef is politie agent. Beide moeders van drie kinderen. Brandon is de biologische zoon van Stef, en de geadopteerde tweeling, Jesus en Mariana. Lena en Stef proberen Callie en haar jongere broertje Jude ook te adopteren, maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

 
 ***

Gossip Girl.


Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie. De serie is te zien sinds 19 september 2007. Met o.a Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chance Grawford, Taylor Momsen en Ed Westwick.

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York City. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die er toe doet dan Gossip Girl? Kristen Bell spreekt de stem in van Gossip Girl. Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die er toe doet. Zij stuurt de hele serie door sms'jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af.

 ***

The Carrie Diaries.


The Carrie Diaries is een televisieserie die in de VS vanaf het middenseizoen van 2013 wordt uigezonden. Het tienerdrama is een prequel van Seks and the City en is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Candace Bushnell. Met o.a AnnaSophie Robb en Austin Butler.

De setting is Connecticut in het jaar 1984. Carrie Bradshaw is een 16-jarige scholiere in een dorpje op een uur rijafstand van New York City. Samen met haar beste vriendinnen Mouse en Maggie brengt ze haar puberteit door, terwijl ze binnenshuis het recente verlies van haar moeder probeert te verwerken met haar vader Tom en rebelse jongere zus Dorrit. Tijdens het nieuwe schooljaar wordt ze verliefd op de nieuweling van de school, Sebastian. Concurrentie krijgt ze van Donna, het populairste meisje van de school. De driehoeksverhouding wordt verder in conflict gebracht als Carrie een stage krijgt bij een advocatenbureau in Manhattan. Ze probeert met enige moeite haar leven op school te combineren met haar carrière in de grote stad.

 ***

The Vampire Diaries.


The Vampire Diaries is een Amerikaanse drama/fantasie-televisieserie, gebasseerd op de gelijknamige boekenreeks van L.J Smith. De reeks is sinds 10 september 2009 te zien en bestaat tot nu toe uit vijf seizoenen. Met o.a Nina Dobrev, Paul Wesley en Ian Somerhalder.

De serie volgt het leven van Elena Gilbert Zij woont samen met haar broer Jeremy en hun tante Jenna Sommers, die nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten, hun voogd werd. Zij ontmoet de nieuwe mysterieuze Stefan Salvatore. Stepan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Niet wetende dat Stepan een vampier is. Voornamelijk speelt de serie zich af in Mystic Falls, Virginia. Een stad met een bovennatuurlijke geschiedenis, sinds de migranten uit New England in de late 17e eeuw zich er hebben gevestigd.

 ***

Baby Daddy.


Baby Daddy is een Amerikaanse comedy televisieserie dat te zien is sinds 20 juni 2012 en telt tot nu toe drie seizoenen. Met o.a Jean-Luc Bilodeau, Tahj Mowry, Derek Theler, Melissa Peterman en Chelsea Kane.

De serie volgt Ben, een jongenman in zijn twintigste jaren, wie de verrassing van zijn leven krijgt wanneer een one-night-stand haar baby op zijn deurpost achterlaat. Ben besluit het kleine meisje zelf op te voeden met de hulp van zijn broer, Danny en zijn goede vrienden Riley en Tucker. Oh en zijn moeder, Bonnie.

 ***

Will & Grace.


Will & Grace is een Amerikaanse sitcom. De serie is bekroond met diverse prijzen, zoals de Emmy Awards en een nominatie voor de Golden Globes. De serie ging 1998 van start en eindigde in 2006. Met o.a Eric McCormack, Debra Messing, Sean Hayes, Megan Mullally en Shelley Morrison.

De serie verteld het verhaal van Will Truman en Grace Adler; een koppel uit Manhattan met één groot obstakel: zij is hetero en hij is homo. Ook hun vrienden Jack en Karen zijn vaste waarden in de komedie. De serie begint twaalf jaar sinds the coming out vanWill, waar Will een relatie van zes jaar achter de rug heeft en Grace samenwoont met Danny.